Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

4 Stars
Tatarák z lososa

Suroviny

  • 250-300 g čerstvé filety z lososa bez kůže                 
  • půlka menšího pórku                                      
  • pažitka                                        
  • sůl, pepř                                      
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje    
  • 1 lžička hořčice                                   
  • 1-2 polévkové lžíce šťávy z limetky

Příslušenství

  • mixovací nože
  • metlička
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte 250-300 g lososa nakrájeného na kostky a sekejte 4 sek./rychlost č.4.
  • 2. Vyndejte lososa z nádoby a vložte nakrájený pórek, pažitku, 2 PL olivového oleje a sekejte 10 sek./rychlost č. 5.
  • 3. Vložte metličku, lososa, sůl, pepř, hořčici, šťávu z limetky a míchejte  5 sek./rychlost 2.
  • 4. Lehce vymažte formičku nebo mističku a vložte do ní směs s lososem a nechte v lednici 15 minut odležet. Poté vyklopte opatrně směs na talíř a ozdobte koprem nebo bazalkou.
Tatarák z lososa