Tatarák z lososa
6. úno
Leonardo 4 porce 3 minuty https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/tatarak-z-lososa/2/
Suroviny
- 250-300 g čerstvé filety z lososa bez kůže
- půlka menšího pórku
- pažitka
- sůl, pepř
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1-2 polévkové lžíce šťávy z limetky
Příslušenství
- mixovací nože
- metlička
- stěrka
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte 250-300 g lososa nakrájeného na kostky a sekejte 4 sek./rychlost č.4.
- 2. Vyndejte lososa z nádoby a vložte nakrájený pórek, pažitku, 2 PL olivového oleje a sekejte 10 sek./rychlost č. 5.
- 3. Vložte metličku, lososa, sůl, pepř, hořčici, šťávu z limetky a míchejte 5 sek./rychlost 2.
- 4. Lehce vymažte formičku nebo mističku a vložte do ní směs s lososem a nechte v lednici 15 minut odležet. Poté vyklopte opatrně směs na talíř a ozdobte koprem nebo bazalkou.