Torta Nera

Torta Nera

4 Stars
Torta Nera

Suroviny

  • Těsto:
  • 3 balení cukrářských piškotů (300 g)
  • 150 g másla
  • Náplň:
  • 300 g čokolády 70%
  • 100 g másla
  • 4 lžíce cukru krystal
  • 1/2 litru smetany
  • 20 ml Amaretta

Příslušenství

  • sekací nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte 300 g cukrářských piškotů.
  • 3. Sekejte 20 sekund/ rychlost 6.
  • 4. Přidejte 150 g rozpuštěného másla.
  • 5. Sekejte 20 sekund/ rychlost 4.
  • 6. Vsypte směs do dortové formy a ručně upěchujte do krajů.
  • Připravte si náplň
  • 7. Do nádoby vložte míchací hák.
  • 8. Přidejte 300 g na malé kousky rozlámané čokolády.
  • 9. Přidejte 100 g na plátky nakrájeného másla.
  • 10. Přidejte 500 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce cukru krystal a 20 ml Amaretta.
  • 11. Vařte 10 min/50℃ / rychlost 1.
  • 12. Opatrně vlijte náplň na piškotovou vrstvu.
  • 13. Dejte péct do vyhřáté trouby na 160℃ / 30-40 minut.
  • 14. Upečený dort nechte vychladnout a posypte kakaovým práškem..
Torta Nera