Tuňákové kuličky

Tuňákové kuličky

4 Stars
Tuňákové kuličky

Suroviny

  • 1 plechovka tuňáku, ve vlastní šťávě (čistá hmotnost 120 g), dobře okapaného
  • 250 g sýru Eidam 30%        
  • 70 g mandlových vloček        
  • ½ svazku pažitky, nasekané                                
  • 30 g tatarské omáčky          
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • mixovací nože
  • metlička
  • stěrka

Postup

  • 1. Mandlové lupínky orestujte na pánvi bez oleje a nechte vychladnout.
  • 2. Do mixovací nádoby dejte sýr nakrájený na větší kusy a sekejte 15 sek./rychlost 5.
  • 3. Do mixovací nádoby přidejte zbylé suroviny a zamíchejte 15 sek./rychlost 4.
  • 4. Čajovou lžičkou odkrajujte kuličky nebo nočky, obalte je v mandlových lupíncích a až do podávání uložte v chladu.
Tuňákové kuličky