Tuňáková omáčka na těstoviny

Tuňáková omáčka na těstoviny

4 Stars
Tuňáková omáčka na těstoviny

Suroviny

  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 50 g olivového oleje
  • 250 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • ½ čajové lžičky soli
  • 30 g nakládaných kaparů
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 400 g drcených rajčat

Příslušenství

  • nože, míchací hák

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte česnek a šalotku a sekejte 6 sek/rychlost 5.
  • 3. Setřete stěrkou do středu mixovací nádoby. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 4. Přidejte olej a restujte 3 min/120℃ /rychlost 1.
  • 5. Přidejte tuňáka a sůl a vařte 1 min/120℃ /rychlost 1.
  • 6. Přidejte drcená rajčata a restujte 7 min/120℃ /rychlost 1.
  • 7. Přidejte kapary, pepř a bazalku.
  • 8. Promíchejte 20 sekund/rychlost 1.
  • 9. Rajčatovou omáčku s tuňákem podávejte s těstovinami.
Tuňáková omáčka na těstoviny