Tuňáková omáčka na těstoviny
6. úno
Leonardo 4 porce 20 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/tunakova-omacka-na-testoviny/
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 50 g olivového oleje
- 250 g tuňáka ve vlastní šťávě
- ½ čajové lžičky soli
- 30 g nakládaných kaparů
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 snítka čerstvé bazalky
- 400 g drcených rajčat
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte česnek a šalotku a sekejte 6 sek/rychlost 5.
- 3. Setřete stěrkou do středu mixovací nádoby. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 4. Přidejte olej a restujte 3 min/120℃ /rychlost 1.
- 5. Přidejte tuňáka a sůl a vařte 1 min/120℃ /rychlost 1.
- 6. Přidejte drcená rajčata a restujte 7 min/120℃ /rychlost 1.
- 7. Přidejte kapary, pepř a bazalku.
- 8. Promíchejte 20 sekund/rychlost 1.
- 9. Rajčatovou omáčku s tuňákem podávejte s těstovinami.