Tvarohové knedlíčky obalené v ořechové strouhance se švestkovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky obalené v ořechové strouhance se švestkovou omáčkou

4 Stars
Tvarohové knedlíčky obalené v ořechové strouhance se švestkovou omáčkou

Suroviny

  • Knedlíky
  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • 150 g ořechů
  • 100 g moučkového cukru

Příslušenství

  • metla
  • nože
  • mělký parní koš

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. Přidejte 150 g ořechů a 100 g cukru.
  • 2. Sekejte 15s / rychlostí 5
  • 3. Směs ořechů a cukru dejte stranou. Do nádoby vložte metlu. Vložte 250 g tvarohu, vejce a 2 lžíce rozpuštěného másla. 
  • 4. Šlehejte 20s/ rychlost 3.
  • 5. Přidejte 250 g polohrubé mouky a špetku soli. Šlehejte 20s/ rychlost 3.
  • 6. Nechte 10 minut odpočinout. Poté tvarujte malé knedlíčky.
  • 7. Do čisté nádoby nalijte vodu a nasaďte mělký parní koš. 
  • 8. Vařte v páře 10 minut /100℃ .
  • 9. Ještě teplé knedlíčky obalujte ve směsi rozsekaných ořechů a cukru.
  • 10. Na omáčku vyloupejte a překrojte švestky.
  • 11. Do nádoby vložte míchací hák, vložte švestky a vařte s 80 g cukru a kořením.
  • 12. Vařte 20minut /100℃ / rychlost 1.
  • 13. Vyjměte míchací hák z nádoby a vložte nože. Povařené švestky rozsekejte.
  • 14. Sekejte 10s/rychlost 4 .
  • 15. Přidejte rum podle chuti.
Tvarohové knedlíčky obalené v ořechové strouhance se švestkovou omáčkou