Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím

Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím

4 Stars
Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím

Suroviny

  • 400 g uvařených brambor 
  • 150 g hrubé mouky špetka soli
  • 1 vejce
  • 150 g škvarků

Příslušenství

  • strouhací nástavec
  • míchací metle

Postup

  • 1. Oloupejte a nakrájejte brambory.
  • 2. Do mixovací nádoby přidejte 1,5 l vody, brambory, sůl.
  • 3. Vařte 25 minut/ 105 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Sceďte.
  • 5. Uvařené brambory nechte vychladnout. 
  • 6. Brambory nastrouhejte.
  • 7. Přidejte zbylé ingredience.
  • 8. Vypracujte ručně pružné těsto.
  • 9. Nechte těsto 10 minut odpočinout. 
  • 10. Tvarujte knedlíky a plňte škvarky.
  • 11. Do mixovací nádoby nalijte 1,5 l vody. 
  • 12. Vařte 1 minutu/100 ℃ /rychlost 1.
  • 13. Do vroucí vody vložte knedlíky.
  • 14. Vařte 15 minut/100 ℃ /rychlost 1.
  • 15. Podávejte s kysaným zelím.
Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím