Škvarkoví šneci se zelím
6. úno
Leonardo 2 plechy 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/skvarkovi-sneci-se-zelim/
Suroviny
- 50 g škvarků
- 250-300 g mléka
- 30 g droždí
- 1 čajová lžička soli
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce sádla
- Náplň
- 100 g rozpuštěného sádla
- 400-500 g kysaného zelí
- 1 polévková lžíce celého kmínu
- 1 vejce na potření
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 50 g škvarků a sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 3. Dejte škvarky stranou.
- 4. Vyjměte nože a vložte metlu.
- 5. Přidejte 250 ml mléka, 30 g rozdrobeného droždí a 1 lžičku cukru.
- 6. Šlehejte 2 minuty / 37 ℃ / rychlost 2.
- 7. Nechte vzejít 10 minut kvásek.
- 8. Přidejte 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 2 žloutky, 50 g sekaných škvarků a 1 lžíci sádla.
- 9. Šlehejte 4 minuty / rychlost 1-2.
- 10. Těsto nechte 10 minut kynout.
- 11. Předehřejte troubu na 180 ℃ .
- 12. Těsto rozválejte na pomoučněném válu na obdélník 0,5 cm silný.
- 13. Potřete 100 g rozpuštěného sádla.
- 14. Posypte 1 lžící celého kmínu. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou vodu a posypte těsto.
- 15. Srolujte do rolády a nakrájejte na 2,5 cm silné plátky.
- 16. Plátky položte na vymazaný plech a jemně stlačte rukou.
- 17. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 25 minut / 180 ℃ .