Škvarkoví šneci se zelím

Škvarkoví šneci se zelím

4 Stars
Škvarkoví šneci se zelím

Suroviny

  • 50 g škvarků
  • 250-300 g mléka
  • 30 g droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 žloutky
  • 1 polévková lžíce sádla
  • Náplň
  • 100 g rozpuštěného sádla
  • 400-500 g kysaného zelí
  • 1 polévková lžíce celého kmínu
  • 1 vejce na potření

Příslušenství

  • Nože
  • Metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 50 g škvarků a sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
  • 3. Dejte škvarky stranou.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte metlu.  
  • 5. Přidejte 250 ml mléka, 30 g rozdrobeného droždí a 1 lžičku cukru.  
  • 6. Šlehejte 2 minuty / 37 ℃ / rychlost 2.  
  • 7. Nechte vzejít 10 minut kvásek.  
  • 8. Přidejte 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 2 žloutky, 50 g sekaných škvarků a 1 lžíci sádla.  
  • 9. Šlehejte 4 minuty / rychlost 1-2.  
  • 10. Těsto nechte 10 minut kynout.  
  • 11. Předehřejte troubu na 180 ℃ .   
  • 12. Těsto rozválejte na pomoučněném válu na obdélník 0,5 cm silný.  
  • 13. Potřete 100 g rozpuštěného sádla.  
  • 14. Posypte 1 lžící celého kmínu. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou vodu a posypte těsto.  
  • 15. Srolujte do rolády a nakrájejte na 2,5 cm silné plátky.  
  • 16. Plátky položte na vymazaný plech a jemně stlačte rukou.  
  • 17. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 25 minut / 180 ℃ .
Škvarkoví šneci se zelím