Bylinková polévka s vejcem natvrdo
6. úno
Leonardo 4 porce 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/bylinkova-polevka-s-vejcem-natvrdo/
Suroviny
- 1 hrst mangoldu
- 1 hrst mladých kopřiv
- 3 jarní cibulky
- 1 hrst pažitky
- 1 hrst petrželky
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 700 ml zeleninového vývaru
- 4 vejce natvrdo
- 50 ml smetany
- sůl, pepř
- olej na restování
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 2 oloupané šalotky a 2 stroužky česneku. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
- 3. Přidejte nasekané 3 jarní cibulky a olej na restování. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte 700 ml zeleninového vývaru a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Přidejte 1 hrst mangoldu, 1 hrst mladých kopřiv a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.
- 7. Přidejte hrst nasekané petrželky a vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 50 ml smetany a 1 hrst nasekané pažitky. Vařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s uvařeným vejcem natvrdo.