Kedlubnová polévka s vejcem
6. úno
Leonardo 5-6 porcí 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kedlubnova-polevka-s-vejcem/
Suroviny
- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 2 brambory
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1,5 l zeleninového vývaru
- hrst petrželky
- nať z libečku
- sůl, pepř
- 1 vejce M
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla.
- 3. Zahřívejte 1 minutu / 90 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte na kostky nakrájené 2 brambory, 1 kedlubnu a 1 mrkev.
- 5. Restujte 7 minut / 95 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 1,5 l zeleninového vývaru.
- 7. Vařte 23 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 1 rozšlehané vejce a vařte 4 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Dochuťte solí a pepřem.
- 10. Přidejte najemno nasekanou nať libečku a 1 hrst petržele.