Špenátová roláda

Špenátová roláda

4 Stars
Špenátová roláda

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 3 vejce (zvlášť bílky a žloutky)  
  • 130 g polohrubé mouky  
  • 400 g špenátového protlaku  
  •    
  • NÁPLŇ:  
  • 2 vejce uvařené natvrdo  
  • 250 g taveného sýru  
  • 250 g Lučiny  

Příslušenství

  • metla  
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 3 bílky a šlehejte 3 minuty / rychlost 4. Hotový sníh dejte stranou.  
  • 3. Do nádoby vložte metlu.  
  • 4. Přidejte 3 žloutky a 400 g špenátového protlaku.  
  • 5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 6. Přidejte 130 g polohrubé mouky a šlehejte 3 minuty / rychlost 2.  
  • 7. Přidejte sníh z bílků a vmíchejte 2 minuty / rychlost 1.  
  • 8. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 12 minut / 180 ℃ .  
  • 9. Horké upečené těsto smotejte do rolády a dejte chladit.  
  • 10. Do nádoby vložte nože.  
  • 11. Přidejte 2 oloupané vejce natvrdo, 250 g taveného sýru a 250 g Lučiny.  
  • 12. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 13. Vychladlou roládu rozbalte a natřete náplní. Zabalte a dejte vychladit.
Špenátová roláda