Jarní bylinková polévka

Jarní bylinková polévka

4 Stars
Jarní bylinková polévka

Suroviny

  • 4 hrsti jarních bylinek (baby špenát, jarní cibulka, mladé kopřivy, jahodí, řapík, libeček, pažitka, petrželka apod.) 
  • 2 lžíce másla 
  • 0,5 l vývaru 
  • 300 ml smetany na vaření 
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 4 hrsti jarních bylinek (baby špenát, jarní cibulka, mladé kopřivy, jahodí, řapík, libeček, pažitka, petrželka apod.). 
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Přidejte 2 lžíce másla. 
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 6. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Přidejte 0,5 litru vývaru. 
  • 8. Vařte 10 minut /100 ℃ / rychlost 1. 
  • 9. Přidejte 300 ml smetany na vaření. 
  • 10. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 11. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Jarní bylinková polévka