Candát s koprovým máslem
6. úno
Leonardo 4 porce 25 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/candat-s-koprovym-maslem/
Suroviny
- 4 porce candáta
- sůl, pepř
- PŘELIV:
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany
- hrst čerstvého kopru
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička citrónové šťávy
- sůl, pepř
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 3 lžíce másla a 1 lžíci hladké mouky.
- 3. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 2.
- 4. Přidejte 200 ml smetany.
- 5. Vařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte hrst čerstvého kopru a 1 lžičku plnotučné hořčice.
- 7. Vařte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte lžičku citrónové šťávy, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
- 9. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
- 10. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
- 11. Po signalizaci vložte osolené a opepřené 4 porce candáta.
- 12. Vařte v páře 15 minut a podávejte s připraveným přelivem.