Candát s koprovým máslem

Candát s koprovým máslem

4 Stars
Candát s koprovým máslem

Suroviny

  • 4 porce candáta
  • sůl, pepř
  • PŘELIV:
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • hrst čerstvého kopru
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • sestava pro vaření v páře
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 2. Přidejte 3 lžíce másla a 1 lžíci hladké mouky.  
  • 3. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 2.  
  • 4. Přidejte 200 ml smetany.  
  • 5. Vařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 6. Přidejte hrst čerstvého kopru a 1 lžičku plnotučné hořčice. 
  • 7. Vařte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 8. Přidejte lžičku citrónové šťávy, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.  
  • 9. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.  
  • 10. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.  
  • 11. Po signalizaci vložte osolené a opepřené 4 porce candáta. 
  • 12. Vařte v páře 15 minut a podávejte s připraveným přelivem.
Candát s koprovým máslem