Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

4 Stars
Cizrna na paprice

Suroviny

  • 120 g suché cizrny                                    
  • 150 g cibule                                               
  • 1 čajová lžička mleté papriky                                         
  • 2,5 polévkové lžíce oleje                           
  • 1 čajová lžička soli                                   
  • 100 g pórku, na kolečka                            
  • 0,5 čajové lžičky majoránky                  
  • 1,5 dcl smetany

Příslušenství

  • mixovací nože
  • metlička
  • stěrka

Postup

  • 1. Cizrnu namočte přes noc do vody. Poté vodu slijte.                                                                       
  • 2. Nasaďte metličku a cizrnu povařte v půl litru vody s majoránkou na 20 min./100℃ /rychlost 1.                                                                                                  
  • 3. Vodu slijte a 0,25l vývaru si nechte. Cizrnu a metlu dejte stranou.           
  • 4. Vložte mixovací nože a cibuli (nakrájenou na větší kusy) a sekejte 5 sek./rychlost 5.                                                                                                                        
  • 5. Vložte metličku, přidejte papriku, sůl, olej a osmahněte na 5 min./100℃ /rychlost 2. V průběhu si pomáhejte stěrkou.
  • 6. Nechte v případě potřeby vychladnout. Vložte mixovací nože, přidejte polovinu množství cizrny a vývar a mixujte na 30 sek./rychlost 8.                  
  • 7. Vyjměte mixovací nože, vložte metličku. Přidejte pórek nakrájený na kolečka, smetanu a zbylou cizrnu a povařte na 9 min./100℃ /rychlost 2.
Cizrna na paprice