Cizrna na paprice
6. úno
Leonardo 2 porce 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cizrna-na-paprice/
Suroviny
- 120 g suché cizrny
- 150 g cibule
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 2,5 polévkové lžíce oleje
- 1 čajová lžička soli
- 100 g pórku, na kolečka
- 0,5 čajové lžičky majoránky
- 1,5 dcl smetany
Příslušenství
- mixovací nože
- metlička
- stěrka
Postup
- 1. Cizrnu namočte přes noc do vody. Poté vodu slijte.
- 2. Nasaďte metličku a cizrnu povařte v půl litru vody s majoránkou na 20 min./100℃ /rychlost 1.
- 3. Vodu slijte a 0,25l vývaru si nechte. Cizrnu a metlu dejte stranou.
- 4. Vložte mixovací nože a cibuli (nakrájenou na větší kusy) a sekejte 5 sek./rychlost 5.
- 5. Vložte metličku, přidejte papriku, sůl, olej a osmahněte na 5 min./100℃ /rychlost 2. V průběhu si pomáhejte stěrkou.
- 6. Nechte v případě potřeby vychladnout. Vložte mixovací nože, přidejte polovinu množství cizrny a vývar a mixujte na 30 sek./rychlost 8.
- 7. Vyjměte mixovací nože, vložte metličku. Přidejte pórek nakrájený na kolečka, smetanu a zbylou cizrnu a povařte na 9 min./100℃ /rychlost 2.