Dijonská omáčka
6. úno
Leonardo 3 porce 20 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dijonska-omacka/
Suroviny
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml vývaru
- 150–200 ml smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 50 g másla a zahřívejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 3. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 4. Přidejte 200 ml vývaru a následně 150-200 ml smetany.
- 5. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 6. Dochuťte 1 lžičkou dijonské hořčice, solí a pepřem.
- 7. Naposledy provařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce