Dijonská omáčka

4 Stars
Dijonská omáčka

Suroviny

  • 50 g másla 
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 200 ml vývaru 
  • 150–200 ml smetany 
  • 1 lžička dijonské hořčice  
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • Míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 2. Přidejte 50 g másla a zahřívejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 3. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 4. Přidejte 200 ml vývaru a následně 150-200 ml smetany. 
  • 5. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 6. Dochuťte 1 lžičkou dijonské hořčice, solí a pepřem. 
  • 7. Naposledy provařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1. 
Dijonská omáčka