Celerový krém

Celerový krém

4 Stars
Celerový krém

Suroviny

  • 400 g celeru
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř dle chuti

Příslušenství

  • Nástavec na strouhání
  • Nože
  • Míchací hák

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
  • 2.    Oloupejte celer a podélně překrojte.
  • 3.    Strouhejte na rychlost 5 a poté dejte stranou.
  • 4.    Do nádoby vložte nože.
  • 5.    Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 6.    Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
  • 7.    Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 100 g másla. 
  • 8.    Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 9.    Přidejte celer.
  • 10.    Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 11.    Podlijte 400 ml vývaru a vařte 20 minut.
  • 12.    Přidejte 200 ml smetany.
  • 13.    Vyjměte míchací hák a vložte nože.
  • 14.    Sekejte 15 sekund / rychlost 5.
  • 15.    Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.
Celerový krém