Celerový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/celerovy-krem/
Suroviny
- 400 g celeru
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 100 g másla
- 200 ml smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, pepř dle chuti
Příslušenství
- Nástavec na strouhání
- Nože
- Míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
- 2. Oloupejte celer a podélně překrojte.
- 3. Strouhejte na rychlost 5 a poté dejte stranou.
- 4. Do nádoby vložte nože.
- 5. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 6. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
- 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 100 g másla.
- 8. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte celer.
- 10. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Podlijte 400 ml vývaru a vařte 20 minut.
- 12. Přidejte 200 ml smetany.
- 13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 14. Sekejte 15 sekund / rychlost 5.
- 15. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.