Holandská omáčka
6. úno
Leonardo 3-4 porce 15 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/holandska-omacka/
Suroviny
- 250 g másla
- 50 ml vody
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 žloutky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- špetka pepře
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 250 g másla pokrájeného na plátky.
- 3. Vařte 3-4 minuty / 75 ℃ / rychlost 1.
- 4. Rozpuštěné máslo dejte stranou.
- 5. Do nádoby vložte metlu.
- 6. Přidejte 50 ml vody, 3 žloutky a 1 lžíci citronové šťávy.
- 7. Přidejte 1/2 lžičky soli a špetku pepře.
- 8. Šlehejte 4 minuty / 70 ℃ / rychlost 3.
- 9. Po 2 minutách přidávejte rozpuštěné máslo tenkým pramínkem.
- 10. Na závěr dochuťte 1/2 lžičky dijonské hořčice a ihned podávejte.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce