Holandská omáčka

4 Stars
Holandská omáčka

Suroviny

  • 250 g másla   
  • 50 ml vody   
  • 1 lžíce citrónové šťávy   
  • 3 žloutky   
  • 1/2 lžičky soli   
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice   
  • špetka pepře

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.   
  • 2. Přidejte 250 g másla pokrájeného na plátky.  
  • 3. Vařte 3-4 minuty / 75 ℃ / rychlost 1.   
  • 4. Rozpuštěné máslo dejte stranou.   
  • 5. Do nádoby vložte metlu.   
  • 6. Přidejte 50 ml vody, 3 žloutky a 1 lžíci citronové šťávy.   
  • 7. Přidejte 1/2 lžičky soli a špetku pepře.   
  • 8. Šlehejte 4 minuty / 70 ℃ / rychlost 3.   
  • 9. Po 2 minutách přidávejte rozpuštěné máslo tenkým pramínkem.   
  • 10. Na závěr dochuťte 1/2 lžičky dijonské hořčice a ihned podávejte.
Holandská omáčka