Kynuté koláče s jablky a drobenkou
6. úno
Leonardo 2 plechy 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kynute-kolace-s-jablky-a-drobenkou/
Suroviny
- TĚSTO:
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g povoleného másla
- 50 g cukru krupice
- 125 ml mléka
- 20 g droždí
- 1 vejce
- špetka soli
- špetka citrónové kůry
Příslušenství
- sestava na strouhání
- metla
Postup
- 1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
- 2. Oloupejte 3 jablka a strouhejte rychlostí 6.
- 3. Nastrouhaná jablka dejte stranou a posypte ½ lžičkou skořice a 50 g cukru.
- 4. Do nádoby vložte metlu.
- 5. Přidejte 200 g hrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla a 1 žloutek.
- 6. Šlehejte 30 sekund / rychlost 4.
- 7. Drobenku dejte stranou.
- 8. Do nádoby vložte metlu..
- 9. Přidejte 125 ml mléka, 50 g cukru krupice a 20 g droždí.
- 10. Zahřívejte 5 minut / 37 ℃ / rychlost 1.
- 11. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.
- 12. Přidejte 1 vejce, 100 g povoleného másla a špetku citrónové kůry.
- 13. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.
- 14. Přidejte 300 g polohrubé mouky a špetku soli.
- 15. Šlehejte 5 minut / rychlost 2.
- 16. Těsto přendejte na vál a dopracujte v hladké pružné těsto.
- 17. Vyválejte plát silný cca 7 mm.
- 18. Vykrojte čtverce cca 5x5 cm a naplňte jablkovou náplní.
- 19. Rohy čtverce přitiskněte k sobě a posypte drobenkou.
- 20. Pečte 15 minut / 170 ℃ .
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 15 minut 2 plechy 2 hodiny a 50 minut 2 plechy