Kynuté koláče s jablky a drobenkou

Kynuté koláče s jablky a drobenkou

4 Stars
Kynuté koláče s jablky a drobenkou

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g povoleného másla
  • 50 g cukru krupice
  • 125 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • špetka citrónové kůry

Příslušenství

  • sestava na strouhání
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
  • 2. Oloupejte 3 jablka a strouhejte rychlostí 6. 
  • 3. Nastrouhaná jablka dejte stranou a posypte ½ lžičkou skořice a 50 g cukru.
  • 4. Do nádoby vložte metlu.
  • 5. Přidejte 200 g hrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla a 1 žloutek. 
  • 6. Šlehejte 30 sekund / rychlost 4.  
  • 7. Drobenku dejte stranou.  
  • 8. Do nádoby vložte metlu.. 
  • 9. Přidejte 125 ml mléka, 50 g cukru krupice a 20 g droždí.  
  • 10. Zahřívejte 5 minut / 37 ℃ / rychlost 1.   
  • 11. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.  
  • 12. Přidejte 1 vejce, 100 g povoleného másla a špetku citrónové kůry. 
  • 13. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.  
  • 14. Přidejte 300 g polohrubé mouky a špetku soli.  
  • 15. Šlehejte 5 minut / rychlost 2.  
  • 16. Těsto přendejte na vál a dopracujte v hladké pružné těsto.  
  • 17. Vyválejte plát silný cca 7 mm.  
  • 18. Vykrojte čtverce cca 5x5 cm a naplňte jablkovou náplní.  
  • 19. Rohy čtverce přitiskněte k sobě a posypte drobenkou.  
  • 20. Pečte 15 minut / 170 ℃ .
Kynuté koláče s jablky a drobenkou