Houstičky s brynzou a pažitkou
6. úno
Leonardo 1-2 plechy 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/housticky-s-brynzou-a-pazitkou/
Suroviny
- TĚSTO:
- 400 g polohrubé mouky
- 10 g sušeného droždí
- 2 lžíce cukru
- 200 ml mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- 70 g sádla
- 1 žloutek
- sůl
- NÁPLŇ:
- 1 vejce
- 150 g brynzy
- hrst nasekané pažitky
- 1 žloutek na potření
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 vejce, 150 g brynzy a hrst nasekané pažitky.
- 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
- 4. Náplň dejte stranou.
- 5. Do nádoby vložte metlu.
- 6. Přidejte 400 g polohrubé mouky, 10 g sušeného droždí, 2 lžíce cukru, 200 ml mléka, 2 lžíce zakysané smetany, 70 g sádla, 1 žloutek a sůl dle chuti.
- 7. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.
- 8. Dopracujte těsto ručně a rozdělte na 8 dílů.
- 9. Díly rozválejte, naplňte, zabalte a potřete žloutkem.
- 10. Vršek houstiček nařízněte a dejte péct na 17 minut / 200 ℃ .