Houstičky s brynzou a pažitkou

Houstičky s brynzou a pažitkou

4 Stars
Houstičky s brynzou a pažitkou

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 10 g sušeného droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 70 g sádla
  • 1 žloutek
  • sůl
  • NÁPLŇ:
  • 1 vejce
  • 150 g brynzy
  • hrst nasekané pažitky
  • 1 žloutek na potření

Příslušenství

  • nože 
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 1 vejce, 150 g brynzy a hrst nasekané pažitky.  
  • 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.  
  • 4. Náplň dejte stranou.  
  • 5. Do nádoby vložte metlu.  
  • 6. Přidejte 400 g polohrubé mouky, 10 g sušeného droždí, 2 lžíce cukru, 200 ml mléka, 2 lžíce zakysané smetany, 70 g sádla, 1 žloutek a sůl dle chuti.  
  • 7. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.  
  • 8. Dopracujte těsto ručně a rozdělte na 8 dílů.  
  • 9. Díly rozválejte, naplňte, zabalte a potřete žloutkem.  
  • 10. Vršek houstiček nařízněte a dejte péct na 17 minut / 200 ℃ .  
Houstičky s brynzou a pažitkou