Halušky s brynzou a jarní cibulkou

Halušky s brynzou a jarní cibulkou

4 Stars
Halušky s brynzou a jarní cibulkou

Suroviny

  • 150 g slaniny
  • 3 jarní cibulky
  • 150 g brynzy
  • 150 ml smetany
  • sůl, pepř
  • Těsto
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 300 ml vody
  • špetka soli

Příslušenství

  • Metla
  • Míchací hák

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte metlu. Přidejte 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml vody a špetku soli.
  • 2.    Šlehejte 15 sekund/ rychlost 3.
  • 3.    Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu. Přes cedník propasírujte těsto do vroucí vody a vařte. Jak halušky vyplavou, jsou hotové.
  • 4.    Sceďte a dejte stranou.
  • 5.    Do čisté nádoby vložte míchací hák a přidejte 150 g na kostky nakrájené slaniny.
  • 6.    Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 7.    Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 150 g brynzy a halušky.
  • 8.    Promíchejte 10 sekund/ rychlost 2.
  • 9.    Přidejte 150 ml smetany.
  • 10.    Vařte 3 minuty/ 100 ℃ / rychlost 2.
  • 11.    Dochuťte.
Halušky s brynzou a jarní cibulkou