Halušky s brynzou a jarní cibulkou
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/halusky-s-brynzou-a-jarni-cibulkou/
Suroviny
- 150 g slaniny
- 3 jarní cibulky
- 150 g brynzy
- 150 ml smetany
- sůl, pepř
- Těsto
- 300 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 300 ml vody
- špetka soli
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml vody a špetku soli.
- 2. Šlehejte 15 sekund/ rychlost 3.
- 3. Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu. Přes cedník propasírujte těsto do vroucí vody a vařte. Jak halušky vyplavou, jsou hotové.
- 4. Sceďte a dejte stranou.
- 5. Do čisté nádoby vložte míchací hák a přidejte 150 g na kostky nakrájené slaniny.
- 6. Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, 150 g brynzy a halušky.
- 8. Promíchejte 10 sekund/ rychlost 2.
- 9. Přidejte 150 ml smetany.
- 10. Vařte 3 minuty/ 100 ℃ / rychlost 2.
- 11. Dochuťte.