Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

4 Stars
Hummus z červené řepy

Suroviny

  • 1 ks červené řepy velikosti grepu, předem rozpečené                   
  • 2 stroužky česneku, předem utřených          
  • 1/2 cukety, pokrájené na kousky                  
  • 40 g olivového oleje    
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy                         
  • sůl

Příslušenství

  • mixovací nože
  • stěrka

Postup

  • 1. Řepu oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a lehce posolte. Poté dejte rozpéct do trouby na cca 30 minut na 200℃ dokud řepu nebude možné překrojit jen vidličkou. Nechte cca 10 minut vychladnout.                                             
  • 2. Do mixovací nádoby dejte mixovací nože, vložte kousky řepy, česnek, cuketu, citronovou šťávu, sůl a část oleje (dolévejte postupně podle konzistence) a mixujte 20 sek./rychlost 6.
Hummus z červené řepy