Hummus z červené řepy
6. úno
Leonardo 2 porce 33 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hummus-z-cervene-repy/
Suroviny
- 1 ks červené řepy velikosti grepu, předem rozpečené
- 2 stroužky česneku, předem utřených
- 1/2 cukety, pokrájené na kousky
- 40 g olivového oleje
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- sůl
Postup
- 1. Řepu oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a lehce posolte. Poté dejte rozpéct do trouby na cca 30 minut na 200℃ dokud řepu nebude možné překrojit jen vidličkou. Nechte cca 10 minut vychladnout.
- 2. Do mixovací nádoby dejte mixovací nože, vložte kousky řepy, česnek, cuketu, citronovou šťávu, sůl a část oleje (dolévejte postupně podle konzistence) a mixujte 20 sek./rychlost 6.