Jahodová marmeláda s mátou
6. úno
Leonardo 10 sklenic 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/jahodova-marmelada-s-matou/
Suroviny
- 1 kg očištěných jahod
- 1 kg cukru
- 1 želírovací cukr na 1 kg ovoce
- 1 velká hrst máty
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 kg očištěných jahod a sekejte 40 sekund / rychlost 2.
- 3. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 4. Přidejte 1 kg cukru a 1 želírovací cukr.
- 5. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 1 velkou hrst najemno nasekané máty a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Ještě teplou marmeládou plňte čisté sklenice a ihned uzavřete.