Jahodový pohár
6. úno
Leonardo 3-4 poháry 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/jahodovy-pohar/
Suroviny
- DROBENKA:
- 60 g másla
- 50 g hnědého cukru
- 60 g sekaných mandlí
- 60 g hladké mouky
- špetka soli
-
- KRÉM:
- 200 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 30 g cukr moučka
- 100 g jahod
-
- 150 g jahod do pohárů
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 60 g másla, 50 g hnědého cukru, 60 g mandlí, 60 g mouky a špetku soli. Šlehejte.
- 2. Šlehejte 15 sekund / rychlost 4.
- 3. Nasypte na plech s pečícím papírem.
- 4. Pečte 10–15 minut / 180 ℃ .
- 5. Připravte si krém.
- 6. Do nádoby vložte metlu.
- 7. Přidejte 200 g mascarpone, 250 ml smetany a 30 g cukru.
- 8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
- 9. Přidejte pokrájené jahody a šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
- 10. Vrstvěte do pohárku drobenku, čerstvé jahody a krém.
Vyzkoušejte také
17 minut + pečení 1 plech