Rebarborová marmeláda s jahodami

Rebarborová marmeláda s jahodami

4 Stars
Rebarborová marmeláda s jahodami

Suroviny

  • 500 g rebarbory
  • 300 g jahod
  • 200 ml vody
  • 1 kg cukru
  • 1 želírovací cukr na 1 kg ovoce
  • šťáva z 1 citrónu

Příslušenství

  • míchací hák  

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 2. Přidejte 500 g oloupané rebarbory na kostičky 1*1 cm, 300 g očištěných jahod a 200 ml vody.
  • 3. Vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Přidejte 1 kg cukru, 1 želírovací cukr a šťávu z 1 citrónu. 
  • 5. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 6. Hotové plňte do čistých sklenic a ihned uzavřete.
Rebarborová marmeláda s jahodami