Rebarborová marmeláda s jahodami
6. úno
Leonardo 6 sklenic 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/rebarborova-marmelada-s-jahodami/
Suroviny
- 500 g rebarbory
- 300 g jahod
- 200 ml vody
- 1 kg cukru
- 1 želírovací cukr na 1 kg ovoce
- šťáva z 1 citrónu
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 500 g oloupané rebarbory na kostičky 1*1 cm, 300 g očištěných jahod a 200 ml vody.
- 3. Vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte 1 kg cukru, 1 želírovací cukr a šťávu z 1 citrónu.
- 5. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Hotové plňte do čistých sklenic a ihned uzavřete.