Jahodový cheesecake
6. úno
Leonardo 1 dort 105 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/jahodovy-cheesecake/
Suroviny
- KORPUS:
- 200 g máslových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
-
- 1. KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu
- 120 g moučkového cukru
- 3 vejce
-
- 2. KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 450 g jahod
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 želatina za studena (dle návodu na 600 ml tekutiny) / 1 balení želatinových plátků
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 200 g máslových sušenek.
- 3. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.
- 4. Přidejte 100 g rozpuštěného másla.
- 5. Sekejte 30 sekund / rychlost 2.
- 6. Sušenkové těsto vtlačte na dno dortové formy o průměru 24 cm. Dejte chladit.
- 7. Do nádoby vložte metlu.
- 8. Přidejte 250 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu a 120 g moučkového cukru.
- 9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
- 10. Po jednom přidávejte 3 vejce a vždy šlehejte 30 sekund / rychlost 3.
- 11. A poté šlehejte vše ještě 1 minutu / rychlost 3.
- 12. Nalijte na sušenkové těsto a pečte 15 minut / 180 ℃ .
- 13. Poté stáhněte na 130 ℃ a pečte ještě 30 minut. Nechte vychladnout v troubě a přendejte na 3 hodiny do lednice.
- 14. Do nádoby vložte nože a přidejte 350 g očištěných jahod.
- 15. Sekejte 20 sekund / rychlost 4.
- 16. Přidejte 1 sáček želatiny nebo 6 plátků želatiny.
- 17. Nechte nabobtnat 10 minut.
- 18. Zahřejte 50 ℃ / 2 minuty / rychlost 1.
- 19. Přidejte 250 g mascarpone a 2 lžíce moučkového cukru.
- 20. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.
- 21. Hotovou směs navrstvěte na upečenou vrstvu a posypte 100 g jahod nakrájených na kostičky.
- 22. Dejte ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
Vyzkoušejte také
17 minut + pečení 1 plech