Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

4 Stars
Jahodový cheesecake

Suroviny

  • KORPUS:  
  • 200 g máslových sušenek  
  • 100 g rozpuštěného másla  
  •    
  • 1. KRÉM:  
  • 250 g mascarpone  
  • 250 g tučného tvarohu  
  • 120 g moučkového cukru  
  • 3 vejce  
  •    
  • 2. KRÉM:  
  • 250 g mascarpone  
  • 450 g jahod  
  • 2 lžíce moučkového cukru  
  • 1 želatina za studena (dle návodu na 600 ml tekutiny) / 1 balení želatinových plátků

Příslušenství

  • nože  
  • metla    

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.   
  • 2. Přidejte 200 g máslových sušenek.   
  • 3. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.   
  • 4. Přidejte 100 g rozpuštěného másla.   
  • 5. Sekejte 30 sekund / rychlost 2.   
  • 6. Sušenkové těsto vtlačte na dno dortové formy o průměru 24 cm. Dejte chladit.   
  • 7. Do nádoby vložte metlu.   
  • 8. Přidejte 250 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu a 120 g moučkového cukru.   
  • 9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.    
  • 10. Po jednom přidávejte 3 vejce a vždy šlehejte 30 sekund / rychlost 3.   
  • 11. A poté šlehejte vše ještě 1 minutu / rychlost 3.   
  • 12. Nalijte na sušenkové těsto a pečte 15 minut / 180 ℃ .   
  • 13. Poté stáhněte na 130 ℃ a pečte ještě 30 minut. Nechte vychladnout v troubě a přendejte na 3 hodiny do lednice.   
  • 14. Do nádoby vložte nože a přidejte 350 g očištěných jahod.   
  • 15. Sekejte 20 sekund / rychlost 4.   
  • 16. Přidejte 1 sáček želatiny nebo 6 plátků želatiny.   
  • 17. Nechte nabobtnat 10 minut.   
  • 18. Zahřejte 50 ℃ / 2 minuty / rychlost 1.   
  • 19. Přidejte 250 g mascarpone a 2 lžíce moučkového cukru.   
  • 20. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.   
  • 21. Hotovou směs navrstvěte na upečenou vrstvu a posypte 100 g jahod nakrájených na kostičky.   
  • 22. Dejte ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
Jahodový cheesecake