Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

4 Stars
Rebarborový koláč

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 200 g hladké mouky  
  • 100 g másla  
  • 2 lžíce moučkového cukru  
  • 4 lžíce studené vody  
  •    
  • KRÉM:  
  • 250 g mascarpone  
  • 1 vejce  
  • 1 vanilkový cukr  
  • 30 g moučkového cukru  
  • 6 řapíku rebarbory  
  • 2 lžíce jahodové marmelády  
  • 2 lžíce vody

Příslušenství

  • metla  

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.   
  • 2. Přidejte 200 g hladké mouky, 2 lžíce moučkového cukru a 100 g povoleného másla.   
  • 3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.   
  • 4. Přidejte 4 lžíce studené vody a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.   
  • 5. Těsto přendejte do uzavřené nádoby na 30 minut do lednice.   
  • 6. Do nádoby vložte metlu.   
  • 7. Přidejte 250 g mascarpone, 1 vejce a 1 vanilkový cukr.   
  • 8. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.   
  • 9. Rebarboru očistěte a nakrájejte na 2 cm kousky.   
  • 10. Těsto z lednice vyválejte a dejte do vymazané formy o průměru 24 cm průměr.   
  • 11. Potřete krémem a posypte rebarborou. Rebarboru potřete 2 lžícemi jahodové marmelády smíchané s 2 lžícemi vody a pečte na 170 ℃ / 40 minut.
Rebarborový koláč