Rebarborový koláč
6. úno
Leonardo 1 koláč 55 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/rebarborovy-kolac/
Suroviny
- TĚSTO:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce studené vody
-
- KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 30 g moučkového cukru
- 6 řapíku rebarbory
- 2 lžíce jahodové marmelády
- 2 lžíce vody
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 200 g hladké mouky, 2 lžíce moučkového cukru a 100 g povoleného másla.
- 3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
- 4. Přidejte 4 lžíce studené vody a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
- 5. Těsto přendejte do uzavřené nádoby na 30 minut do lednice.
- 6. Do nádoby vložte metlu.
- 7. Přidejte 250 g mascarpone, 1 vejce a 1 vanilkový cukr.
- 8. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
- 9. Rebarboru očistěte a nakrájejte na 2 cm kousky.
- 10. Těsto z lednice vyválejte a dejte do vymazané formy o průměru 24 cm průměr.
- 11. Potřete krémem a posypte rebarborou. Rebarboru potřete 2 lžícemi jahodové marmelády smíchané s 2 lžícemi vody a pečte na 170 ℃ / 40 minut.
Vyzkoušejte také
17 minut + pečení 1 plech