Jitrocelový sirup
6. úno
Leonardo 6 sklenic 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/jitrocelovy-sirup/
Suroviny
- 100 lístků jitrocele
- 1 l vody
- 1 kg třtinového cukru
- 1 sáček kyseliny citrónové
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 100 lístků jitrocele a 1 l vody.
- 3. Vařte 25 minut / 95 ℃ / rychlost 1.
- 4. Sceďte.
- 5. Do nádoby vložte míchací hák a sceděnou tekutinu.
- 6. Přidejte 1 kg třtinového cukru a 1 sáček kyseliny citrónové.
- 7. Pomalu vařte 25 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 8. Horké lijte do sklenic a uzavřete.
Vyzkoušejte také
55 minut + 24 hodin luhování 3 sklenice sirupu