Karamelová bábovka
6. úno
Leonardo 1 bábovka 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/karamelova-babovka/
Suroviny
- 4 vejce
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek oleje
- 200 ml šlehačky
- 5 lžic karamelového Salka
- 1 kypřící prášek
-
- karamelová poleva / čokoláda na ozdobu
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 4 vejce, 1,5 hrnku cukru krupice a 1 hrnek oleje.
- 3. Šlehejte 6 minut / rychlost 4.
- 4. V misce stranou spojte 5 lžic karamelového Salka a 200 ml teplé šlehačky.
- 5. Přilijte do nádoby a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 6. Přidejte 3 hrnky polohrubé mouky a 1 kypřící prášek.
- 7. Promíchejte 50 sekund / rychlost 1.
- 8. Vlijte do vymazané a moukou vysypané formy.
- 9. Pečte 45 minut / 160 ℃ .
- 10. Po upečení vyklopte z formy a můžete polít rozpuštěnou čokoládou nebo jen pocukrovat.