Kynutá bábovka s mákem
6. úno
Leonardo 1 bábovka 105 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kynuta-babovka-s-makem/
Suroviny
- TĚSTO:
- 450 g hladké mouky
- 50 g sušených meruněk
- 50 g sušených brusinek
- 100 g vlašských ořechů
- 250 ml mléka
- 100 g povoleného másla
- 80 g cukru krupice
- 20 g droždí
- 2 vejce
- špetka soli
- špetka mletého kardamomu
- mandlové lupínky na vysypání
- POLEVA:
- 100 g moučkového cukru
- 20 ml rumu
- 10 g máku
- 10 ml oleje
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 100 g vlašských ořechů a sekejte 40 sekund / rychlost 6.
- 3. Přidejte 50 g sušených meruněk a 50 g sušených brusinek a sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 4. Směs dejte stranou.
- 5. Do nádoby vložte metlu.
- 6. Přidejte 250 ml mléka, 80 g cukru krupice a 20 g droždí.
- 7. Zahřívejte 5 minut / 37 ℃ / rychlost 1.
- 8. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.
- 9. Přidejte 2 vejce, 100 g povoleného másla a špetku mletého kardamomu.
- 10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.
- 11. Přidejte 450 g hladké mouky a špetku soli.
- 12. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
- 13. Přidejte rozsekané ořechy a sušené ovoce.
- 14. Propracujte ručně a dejte stranou kynout na 2 hodiny.
- 15. Po hodině přendejte do vymazané formy vysypané mandlovými lupínky.
- 16. Dejte péct na 60 minut / 170 ℃ .
- 17. Do nádoby vložte metlu.
- 18. Přidejte 100 g moučkového cukru, 20 ml rumu, 10 g máku a 10 ml oleje.
- 19. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.
- 20. Po vychladnutí bábovku polejte polevou.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 2 plechy