Kynutá bábovka s mákem

Kynutá bábovka s mákem

4 Stars
Kynutá bábovka s mákem

Suroviny

  • TĚSTO: 
  • 450 g hladké mouky
  • 50 g sušených meruněk
  • 50 g sušených brusinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 250 ml mléka
  • 100 g povoleného másla
  • 80 g cukru krupice
  • 20 g droždí
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • špetka mletého kardamomu
  • mandlové lupínky na vysypání
  • POLEVA:
  • 100 g moučkového cukru
  • 20 ml rumu
  • 10 g máku
  • 10 ml oleje

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 100 g vlašských ořechů a sekejte 40 sekund / rychlost 6.
  • 3. Přidejte 50 g sušených meruněk a 50 g sušených brusinek a sekejte 30 sekund / rychlost 6.
  • 4. Směs dejte stranou. 
  • 5. Do nádoby vložte metlu.
  • 6. Přidejte 250 ml mléka, 80 g cukru krupice a 20 g droždí.
  • 7. Zahřívejte 5 minut / 37 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.
  • 9. Přidejte 2 vejce, 100 g povoleného másla a špetku mletého kardamomu.
  • 10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3. 
  • 11. Přidejte 450 g hladké mouky a špetku soli.
  • 12. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
  • 13. Přidejte rozsekané ořechy a sušené ovoce. 
  • 14. Propracujte ručně a dejte stranou kynout na 2 hodiny.
  • 15. Po hodině přendejte do vymazané formy vysypané mandlovými lupínky.
  • 16. Dejte péct na 60 minut / 170 ℃ . 
  • 17. Do nádoby vložte metlu.
  • 18. Přidejte 100 g moučkového cukru, 20 ml rumu, 10 g máku a 10 ml oleje.
  • 19. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.
  • 20. Po vychladnutí bábovku polejte polevou.
Kynutá bábovka s mákem