Kaše z bílých fazolí

Kaše z bílých fazolí

4 Stars
Kaše z bílých fazolí

Suroviny

  • 1 plechovka bílých fazolí   
  • 1 cibule   
  • 8 stroužků česneku   
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 chilli paprička  
  • 60 ml olivového oleje  
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 40 ml citrónové šťávy
  • 1 hrst kopru
  • 2 uvařené brambory
  • 50 ml smetany

Příslušenství

  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák  
  • 2. Přidejte 60 ml olivového oleje.
  • 3. Přidejte 8 oloupaných česnekových stroužků v celku a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Vyberte česnek a dejte stranou.
  • 5. Vložte 2 lžíce bílých fazolí z plechovky a smažte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Sceďte. Hotové usmažené fazole dejte stranou na závěrečné posypání a olej po smažení dejte stranou také. 
  • 7. Do nádoby vložte nože. 
  • 8. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli
  • 9. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 10. Přidejte scezený zbytek fazolí z plechovky, 1 chilli papřičku a zbytek oleje (po smažení fazolí).  
  • 11. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 12. Přidejte 2 pokrájené uvařené brambory, 1 hrst kopru, 40 ml citrónové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice a 8 odložených stroužků česneku.
  • 13. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 14. Pro zjemnění přidejte 50 ml smetany.
  • 15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
  • 16. Posypte 2 lžícemi usmažených fazolí a nasekanými bylinkami. 
Kaše z bílých fazolí