Kaše z bílých fazolí
6. úno
Leonardo 1 miska 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kase-z-bilych-fazoli/
Suroviny
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 cibule
- 8 stroužků česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 snítka tymiánu
- 1 chilli paprička
- 60 ml olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 40 ml citrónové šťávy
- 1 hrst kopru
- 2 uvařené brambory
- 50 ml smetany
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák
- 2. Přidejte 60 ml olivového oleje.
- 3. Přidejte 8 oloupaných česnekových stroužků v celku a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Vyberte česnek a dejte stranou.
- 5. Vložte 2 lžíce bílých fazolí z plechovky a smažte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Sceďte. Hotové usmažené fazole dejte stranou na závěrečné posypání a olej po smažení dejte stranou také.
- 7. Do nádoby vložte nože.
- 8. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli
- 9. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 10. Přidejte scezený zbytek fazolí z plechovky, 1 chilli papřičku a zbytek oleje (po smažení fazolí).
- 11. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 2 pokrájené uvařené brambory, 1 hrst kopru, 40 ml citrónové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice a 8 odložených stroužků česneku.
- 13. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Pro zjemnění přidejte 50 ml smetany.
- 15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
- 16. Posypte 2 lžícemi usmažených fazolí a nasekanými bylinkami.