Kedlubnové zelí
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kedlubnove-zeli/
Suroviny
- 4 kedlubny
- 1 cibule
- sůl
- kmín
- cukr
- ocet
- 1 lžíce sádla
Příslušenství
- sestava na strouhání
- nože
- míchací hák
Postup
- 1. Nádobu uzavřete sestavou na strouhání.
- 2. Oloupejte 4 kedlubny a nastrouhejte rychlostí 5.
- 3. Dejte stranou.
- 4. Do nádoby vložte nože.
- 5. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 6. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 8. Přidejte 1 lžíci sádla a restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte nastrouhané kedlubny, kmín a sůl dle chuti.
- 10. Vařte 12 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Dochuťte cukrem a octem.