Kedlubnový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kedlubnovy-krem/
Suroviny
- 2 kedlubny
- 2 brambory
- 30 g másla
- 1 lžíce oleje
- 1 l vývaru
- sůl, pepř
- 150 ml smetany
- špetka muškátového oříšku
- bylinky na ozdobu
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 30 g másla a 1 lžíci oleje.
- 3. Přidejte na kostičky nakrájené 2 kedlubny a 2 brambory.
- 4. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Přidejte 1 l vývaru a vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 150 ml smetany a špetku muškátového oříšku.
- 7. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 8. Dochuťte solí a pepřem.
- 9. Podávejte posypané bylinkami a opečenou bagetkou.