Kedlubnová omáčka s párkem
6. úno
Leonardo 3-4 porce 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kedlubnova-omacka-s-parkem/
Suroviny
- 2 kedlubny
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 600 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- k servírování vařené brambory a opečený párek
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla.
- 3. Přidejte na kostičky nakrájené 2 kedlubny.
- 4. Restujte 5 minut / 95 ℃ / rychlost 1.
- 5. Přidejte 2 lžíce hladké mouky.
- 6. Restujte 2 minuty / 95 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 600 ml mléka a vařte 17 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Dochuťte solí a pepřem.
- 9. Podávejte s vařeným bramborem a opečeným párkem.