Kuřecí maso s karamelizovanými jablky
6. úno
Leonardo 2 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kureci-maso-s-karamelizovanymi-jablky/
Suroviny
- 2 kuřecí stehna
- sůl, pepř
- OMÁČKA:
- 3 jablka
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce třtinového cukru / medu
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 snítky rozmarýnu
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře.
- 2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře.
- 3. Spusťte program vaření v páře.
- 4. Po signalizaci vložte 2 osolená a opepřená kuřecí stehna.
- 5. Vařte v páře cca 30 minut, dle velikosti stehen.
- 6. Stehna dejte stranou a uchovejte v teple.
- 7. Do nádoby vložte míchací hák.
- 8. Přidejte nahrubo nakrájená 3 jablka, 1 lžíci třtinového cukru/medu a 2 lžíce másla.
- 9. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 2 snítky rozmarýnu a 1 lžíci balzamikového octa.
- 11. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Servírujte spolu s kuřecími stehny.