Kuřecí pie
6. úno
Leonardo 1 koláč 100 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kureci-pie/
Suroviny
- TĚSTO:
- 2O0 g hladké mouky
- 120 g povoleného másla
- 4 lžíce ledové vody
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
- NÁPLŇ:
- 4 kuřecí stehna uvařená v páře
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 pórek
- 2 lžíce mouky
- 100 ml vody
- 250 g žampiónů
- 1 mrkev
- 1 cibule
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
- 3. Přidejte pokrájený 1 pórek a 1 mrkev.
- 4. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.
- 5. Po 15 sekundách setřete stěrkou ke středu mísy.
- 6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 7. Přidejte obrané 4 kuřecí stehna uvařená v páře, 2 lžíce mouky, 1 lžíci sladké papriky a 100 ml vody.
- 8. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Náplň dejte stranou.
- 10. Do nádoby vložte metlu.
- 11. Přidejte 200 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.
- 12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
- 13. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.
- 14. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 ℃ .
- 16. Přidejte náplň a na plátky pokrájených 250 g žampiónů.
- 17. Pečte 40 minut / 180 ℃ .