Sweet and sour kuře
6. úno
Leonardo 3 porce 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/sweet-and-sour-kure/
Suroviny
- OMÁČKA:
- 100 g třtinového cukru
- 100 ml jablečného octa
- 4 lžíce kečupu
- 5 lžic sójové omáčky
- 3 stroužky česneku
-
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce škrobu
- 1 kapie
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 150 g ananasu z konzervy
- 6 lžic oleje
- 100 ml vody
- sůl, pepř
-
- rýže a jarní cibulka k podávání
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
- nože
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vlijte vodu po risku pro vaření v páře.
- 2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře.
- 3. Spusťte program vaření v páře a po signalizaci vložte 2 osolené a opepřené kuřecí prsa.
- 4. Vařte 20 minut / 100 ℃ .
- 5. Maso nechte zchladnout (lépe se krájí). Nakrájejte na 1 cm plátky a dejte stranou.
- 6. Do nádoby vložte nože.
- 7. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku a sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 8. Vyjměte nože a vložte metlu.
- 9. Přidejte 100 g třtinového cukru, 100 ml jablečného octa, 4 lžíce kečupu, 5 lžic sójové omáčky.
- 10. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4 a hotovou omáčku dejte stranou.
- 11. Do nádoby vložte nože.
- 12. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.
- 13. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 14. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 15. Přidejte 1 kapii a 1 zelenou papriku pokrájené na proužky a 6 lžic oleje.
- 16. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 17. Přidejte 150 g ananasu a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 18. Přidejte 2 lžíce škrobu a restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 2.
- 19. Přidejte 100 ml vody a připravenou omáčku.
- 20. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 21. Přidejte plátky masa do omáčky a bez nástavce prohřejte 3 minuty / 80 ℃ .