Kynuté kapsy se zelím a slaninou

Kynuté kapsy se zelím a slaninou

4 Stars
Kynuté kapsy se zelím a slaninou

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 150 ml rozpuštěného sádla
  • 400 ml piva
  • 40 g droždí
  • 1 žloutek
  • NÁPLŇ:
  • 1 lžička kmínu
  • 200 g slaniny
  • 300 g kysaného zelí

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.
  • 2. Přidejte 200 g slaniny nakrájené na kostičky a 1 lžičku kmínu.
  • 3. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 4. Přidejte 300 g kysaného zelí a ručně promíchejte.
  • 5. Hotovou náplň dejte stranou.
  • 6. Do nádoby vložte metlu.
  • 7. Přidejte 400 ml piva a 40 g droždí.
  • 8. Šlehejte 15 sekund / rychlost 2.
  • 9. Přidejte 1 žloutek, 150 ml rozpuštěného sádla, špetku soli a 500 g hladké mouky.
  • 10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.
  • 11. Pak dopracujte ručně v hladké a pružné těsto.
  • 12. Vyválejte tenký plát a vykrojte kolečka.
  • 13. Plňte náplní, poté uzavřete do kapsy a potřete vajíčkem.
  • 14. Pečte na 170 °C dozlatova.
Kynuté kapsy se zelím a slaninou