Kynuté kapsy se zelím a slaninou
6. úno
Leonardo 3 plechy 80 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kynute-kapsy-se-zelim-a-slaninou/
Suroviny
- TĚSTO:
- 500 g hladké mouky
- špetka soli
- 150 ml rozpuštěného sádla
- 400 ml piva
- 40 g droždí
- 1 žloutek
- NÁPLŇ:
- 1 lžička kmínu
- 200 g slaniny
- 300 g kysaného zelí
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 200 g slaniny nakrájené na kostičky a 1 lžičku kmínu.
- 3. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 4. Přidejte 300 g kysaného zelí a ručně promíchejte.
- 5. Hotovou náplň dejte stranou.
- 6. Do nádoby vložte metlu.
- 7. Přidejte 400 ml piva a 40 g droždí.
- 8. Šlehejte 15 sekund / rychlost 2.
- 9. Přidejte 1 žloutek, 150 ml rozpuštěného sádla, špetku soli a 500 g hladké mouky.
- 10. Šlehejte 30 sekund / rychlost 1.
- 11. Pak dopracujte ručně v hladké a pružné těsto.
- 12. Vyválejte tenký plát a vykrojte kolečka.
- 13. Plňte náplní, poté uzavřete do kapsy a potřete vajíčkem.
- 14. Pečte na 170 °C dozlatova.