Losos v kokosové omáčce
6. úno
Leonardo 4 porce 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/losos-v-kokosove-omacce/
Suroviny
- 300 g tagliatell uvařených dle návodu
- 4 filety lososa po 150 g
-
- OMÁČKA:
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužku česneku
- 250 g listového špenátu
- 400 ml kokosového mléka
- 1 dcl vody
- 1 hrst kopru
- sůl, pepř
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
- nože
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte 1 l vody.
- 2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře.
- 3. Spusťte program pro vaření v páře.
- 4. Po signalizaci vložte osolené porce lososa.
- 5. Vařte 15-20 minut dle tloušťky filetu.
- 6. Dejte stranou.
- 7. Připravte si omáčku.
- 8. Do nádoby vložte nože.
- 9. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 10. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku.
- 11. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 12. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
- 13. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 14. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 15. Přidejte 250 g listového špenátu a 1 dcl vody.
- 16. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 17. Přidejte 400 ml kokosového mléka, sůl a pepř dle chuti.
- 18. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 19. Ručně promíchejte s uvařenými těstovinami.
- 20. Posypte 1 hrstí nasekaného kopru.
- 21. Servírujte spolu s lososem.