Losos v kokosové omáčce

Losos v kokosové omáčce

4 Stars
Losos v kokosové omáčce

Suroviny

  • 300 g tagliatell uvařených dle návodu  
  • 4 filety lososa po 150 g  
  •  
  • OMÁČKA:
  • 4 lžíce olivového oleje  
  • 1 cibule  
  • 3 stroužku česneku  
  • 250 g listového špenátu  
  • 400 ml kokosového mléka  
  • 1 dcl vody  
  • 1 hrst kopru  
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • sestava pro vaření v páře
  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte 1 l vody.
  • 2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře.
  • 3. Spusťte program pro vaření v páře.
  • 4. Po signalizaci vložte osolené porce lososa.
  • 5. Vařte 15-20 minut dle tloušťky filetu.
  • 6. Dejte stranou.
  • 7. Připravte si omáčku.
  • 8. Do nádoby vložte nože.
  • 9. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 10. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku.
  • 11. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
  • 12. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
  • 13. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 14. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 15. Přidejte 250 g listového špenátu a 1 dcl vody.
  • 16. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 17. Přidejte 400 ml kokosového mléka, sůl a pepř dle chuti.
  • 18. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 19. Ručně promíchejte s uvařenými těstovinami.
  • 20. Posypte 1 hrstí nasekaného kopru.
  • 21. Servírujte spolu s lososem.
Losos v kokosové omáčce