Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

4 Stars
Mandlové sušenky

Suroviny

  • 250 g kvalitní čokolády 
  • 50 g másla 
  • 2 vejce 
  • 120 g cukru 
  • 75 g hladké mouky 
  • 1 lžička kypřícího prášku 
  • špetka soli 
  • vanilkový lusk 
  • 150 g loupaných mandlí 

Příslušenství

  • nože
  • metla
  • míhací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte 250 g čokolády a 50 g másla. 
  • 2. Míchejte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 3. Rozpuštěnou čokoládu dejte stranou. 
  • 4. Do čisté nádoby vložte metlu a přidejte 2 vejce a 120 g cukru. 
  • 5. Šlehejte 5 minuty / rychlost 4. 
  • 6. Přidejte rozpuštěnou čokoládu, 75 g mouky, lžičku kypřícího prášku, špetku soli a špetku vanilky. 
  • 7. Šlehejte 5 minut / rychlost 3. 
  • 8. Hotové těsto přesuňte do uzavíratelné nádoby a nechte 30 minut odležet v lednici. 
  • 9. Během té doby si připravte mandle na obalení. 
  • 10. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte 150 g mandlí a sekejte.  
  • 11. Sekejte 3 minuty / rychlost 6. 
  • 12. Z vychlazeného těsta tvarujte kuličky. Ty poté obalte v mandlích a skládejte na plech. 
  • 13. Pečte v předehřáté troubě 190 ℃ / 10 minut (dle velikosti sušenek).
Mandlové sušenky