Drůbeží paštika s brusinkami

Drůbeží paštika s brusinkami

4 Stars
Drůbeží paštika s brusinkami

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g slaniny
  • 100 g plátků slaniny na zabalení
  • 400 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 100 ml smetany
  • 50 g sušených brusinek
  • 50 g mandlových lupínků
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.     
  • 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.     
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.     
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.     
  • 5. Přidejte 50 g másla.     
  • 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.     
  • 7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, 100 g slaniny a 400 g kuřecích jater.     
  • 8. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.     
  • 9. Přidejte 1 lžičku tymiánu a 100 ml smetany.    
  • 10. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.     
  • 11. Vyjměte míchací hák a vložte nože.     
  • 12. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.     
  • 13. Přidejte 100 g másla, 50 g sušených brusinek a 50 g mandlových lupínků. Dochuťte solí a pepřem.     
  • 14. Sekejte 10 sekund / rychlost 3.     
  • 15. Nechte lehce vychladit. Hotovou paštiku zabalte do plátků slaniny. A ještě jednou vychlaďte.  
Drůbeží paštika s brusinkami