Mango kulfi - indická zmrzlina
5. úno
Leonardo 16 mini nanuků 25 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/mango-kulfi-indicka-zmrzlina/
Suroviny
- 2 hrnky tučného mléka
- 1/2 plechovky kondenzovaného mléka
- 1 lžíce nahrubo posekaných pistácií
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 hrnky mangového pyré
Ostatní
- forma na nanuky
- dřívka na nanuky
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte mléko a kondenzované mléko.
- 3. Přidejte pistácie a mletý kardamom. Přiveďte k varu 100℃ / rychlost 2.
- 4. V misce stranou smíchejte škrob a 50 ml vody. Přilijte k mléku.
- 5. Vařte 100℃ / 2 minuty/ rychlost 2.
- 6. Přidejte mangové pyré a míchejte 5 minut/ rychlost 2.
- 7. Rozlijte do forem na nanuky a dejte zamrazit.