Pepřová omáčka
6. úno
Leonardo 3 porce 20 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/peprova-omacka/
Suroviny
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml hovězího vývaru
- 150–200 ml smetany
- 2 lžičky nakládaného pepře
- špetka muškátového květu
- sůl
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte míchací nástavec.
- 2. Přidejte máslo a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 3. Přidejte mouku a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 4. Přilívejte vývar a následně smetanu.
- 5. Vařte 5 minut/100 ℃ /rychlost 2.
- 6. Dochuťte pepřem, muškátovým květem a solí.
- 7. Naposledy povařte 1–2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.