Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

4 Stars
Pohanková pomazánka

Suroviny

  • 150 g pohankových krup
  • 300 ml vody
  • 2 šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • posypat bylinkami nebo klíčky

Příslušenství

  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte 150 g propláchnutých pohankových krup.
  • 2. Přilijte 300 ml vody a vařte bez nástavce 12 minut / 100 ℃ .
  • 3. Pohanku necháme vypnutou 10 minut dojít, poté scedíme přebytečnou vodu.
  • 4. Pohanku dejte chladit do lednice.
  • 5. Do nádoby vložte nože.
  • 6. Přidejte 2 oloupané a přepůlené šalotky.
  • 7. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.
  • 8. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.
  • 9. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 10. Přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku.
  • 11. Restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 12. Přidejte vychladlé kroupy, 2 kyselé okurky, 1 lžíci hořčice a 1 lžíci majoránky.
  • 13. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.
  • 14. Podávejte posypané klíčky nebo bylinkami.
Pohanková pomazánka