Quiche kapustový
6. úno
Leonardo 1 koláč 90 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/quiche-kapustovy/
Suroviny
- TĚSTO:
- 150 g hladké mouky
- 120 g povoleného másla
- 4 lžíce ledové vody
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
- NÁPLŇ:
- 1/3 hlávky kapusty
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml zakysané smetany
- 2 vejce
- 150 g Blue Cheese
- 100 ml smetany
- 100 g anglické slaniny
- špetka kmínu
- sůl, pepř
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
- nože
- metla
Postup
- 1. Do nádoby přidejte vodu po rysku vaření v páře.
- 2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program pro vaření v páře.
- 3. Po signalizaci vložte 1/3 hlávky kapusty nakrájené na nudličky a vařte 10 minut.
- 5. Dejte stranou.
- 6. Do nádoby vložte nože.
- 7. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli a 3 stroužky česneku.
- 9. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.
- 10. Přidejte 100 ml zakysané smetany, 2 vejce, 100 ml smetany, špetku kmínu a sůl a pepř.
- 11. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.
- 12. Dejte stranou.
- 13. Do nádoby vložte metlu.
- 14. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.
- 15. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
- 16. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.
- 17. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 ℃ .
- 19. Na upečený korpus položte uvařenou kapustu, 100 g anglické slaniny a 150 g rozdrobeného Blue Cheese.
- 20. Zalijte smetanovou směsí a pečte 35 minut / 180 ℃ .