Rýžový nákyp
6. úno
Leonardo 1 pekáč 120 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/ryzovy-nakyp/
Suroviny
- 400 g kulatozrnné rýže
- 1,5 l mléka
- 50 g másla
- 3 vejce
- 30 g cukru
- 1/2 lžičky vanilkové pasty
-
- NÁPLŇ:
- 4 jablka
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžíce cukru
Příslušenství
- soustava na strouhání
- míchací hák
- metla
Postup
- 1. Do nádoby vložte soustavu na strouhání.
- 2. Nastrouhejte oloupaná jablka rychlostí 5.
- 3. Dejte stranou.
- 4. Do nádoby vložte míchací hák.
- 5. Přidejte lžíci másla a rýži.
- 6. Vařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Zalijte 1,5 l mléka a vařte 40 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 8. Nechte vychladnout.
- 9. Do čisté nádoby vložte metlu.
- 10. Přidejte povolené máslo, 3 žloutky, 1/2 lžičky vanilkové pasty a cukr.
- 11. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
- 12. Vmíchejte do rýžové kaše.
- 13. Do nádoby vložte metlu.
- 14. Přidejte bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4.
- 15. Zlehka vmíchejte do rýžové kaše.
- 16. Pekáč si vymažte máslem dejte na dno ½ rýžové kaše.
- 17. Posypte strouhanými jablky, skořicí a cukrem.
- 18. Přidejte zbylou rýžovou kaši.
- 19. Pečte 40 minut / 160 ℃ , dle výšky pekáčku.