Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

4 Stars
Rýžový nákyp

Suroviny

  • 400 g kulatozrnné rýže  
  • 1,5 l mléka 
  • 50 g másla 
  • 3 vejce 
  • 30 g cukru 
  • 1/2 lžičky vanilkové pasty 
  •  
  • NÁPLŇ: 
  • 4 jablka 
  • 1/2 lžičky skořice 
  • 2 lžíce cukru

Příslušenství

  • soustava na strouhání
  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte soustavu na strouhání. 
  • 2. Nastrouhejte oloupaná jablka rychlostí 5. 
  • 3. Dejte stranou. 
  • 4. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 5. Přidejte lžíci másla a rýži. 
  • 6. Vařte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Zalijte 1,5 l mléka a vařte 40 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 8. Nechte vychladnout. 
  • 9. Do čisté nádoby vložte metlu. 
  • 10. Přidejte povolené máslo, 3 žloutky, 1/2 lžičky vanilkové pasty a cukr. 
  • 11. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3. 
  • 12. Vmíchejte do rýžové kaše. 
  • 13. Do nádoby vložte metlu. 
  • 14. Přidejte bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4. 
  • 15. Zlehka vmíchejte do rýžové kaše. 
  • 16. Pekáč si vymažte máslem dejte na dno ½ rýžové kaše. 
  • 17. Posypte strouhanými jablky, skořicí a cukrem. 
  • 18. Přidejte zbylou rýžovou kaši. 
  • 19. Pečte 40 minut / 160 ℃ , dle výšky pekáčku. 
Rýžový nákyp