Šarlota s ovocem

Šarlota s ovocem

4 Stars
Šarlota s ovocem

Suroviny

  • 1 balení cukrářských nebo domácích piškotů
  • sezónní ovoce a květy na ozdobu
  • KRÉM:
  • 1 vanilkový lusk
  • 320 ml mléka  
  • 3 žloutky  
  • 50 g cukru krupice  
  • 20 g kukuřičného škrobu  
  • 20 g mouky  
  • 70 g bílé čokolády  
  • 100 g másla  
  • 300 g crème fraîche  
  • 2 plátky želatiny  
  • 200 ml smetany 33%

Příslušenství

  • míchací hák  
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 2. Přidejte 320 ml mléka a podélně rozkrojený 1 vanilkový lusk.   
  • 3. Vařte 3 minuty / 80 ℃ / rychlost 1.   
  • 4. Přendejte stranou, přikryjte potravinovou fólií a nechte odležet 15 minut.  
  • 5. Do nádoby vložte metlu.  
  • 6. Přidejte 3 žloutky, 50 g cukru krupice, 20 g kukuřičného škrobu a 20 g mouky.  
  • 7. Šlehejte 1 minutu / rychlost 4.  
  • 8. Vyjměte metlu a vložte míchací hák.  
  • 9. Přilijte připravené mléko a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Vyndejte vanilkový lusk a vložte 70 g bílé čokolády.  
  • 11. Míchejte 1,5 minuty / rychlost 2 (do rozpuštění čokolády).  
  • 12. Přendejte stranou do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte mírně zchladit.  
  • 13. Do nádoby vložte nože.   
  • 14. Přidejte 100 g másla.  
  • 15. Sekejte 30 sekund / rychlost 4.  
  • 16. Hladký krém vložte přikrytý do lednice a nechte vychladit.  
  • 17. Stranou nechte nabobtnat 2 plátky želatiny dle návodu.  
  • 18. Zahřejte 20 ml smetany a rozpusťte v ní nabobtnanou želatinu.  
  • 19. Do nádoby vložte metlu.  
  • 20. Přidejte 300 g crème fraîche a zbylých 180 ml smetany bez želatiny.  
  • 21. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.  
  • 22. Přidejte smetanu s rozpuštěnou želatinou.  
  • 23. Šlehejte 7 minut / rychlost 3.  
  • 24. Hotový krém spojte s krémem v lednici.  
  • 25. Šlehejte 15 sekund / rychlost 4.  
  • 26. Dortovou formu vyložte cukrářskými piškoty a přidejte 1/2 krému.  
  • 27. Proložte jednou vrstvou cukrářských piškotů.   
  • 28. Posypte nakrájeným ovocem a přidejte zbylý krém.  
  • 29. Vršek dortu posypte zbylým ovocem, květy a dekorujte dle vaší fantazie.  
  • 30. Hotovou Šarlotu nechte 4 hodiny chladit.
Šarlota s ovocem