Šarlota s ovocem
6. úno
Leonardo 1 dort 1 hodina 15 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/sarlota-s-ovocem/
Suroviny
- 1 balení cukrářských nebo domácích piškotů
- sezónní ovoce a květy na ozdobu
- KRÉM:
- 1 vanilkový lusk
- 320 ml mléka
- 3 žloutky
- 50 g cukru krupice
- 20 g kukuřičného škrobu
- 20 g mouky
- 70 g bílé čokolády
- 100 g másla
- 300 g crème fraîche
- 2 plátky želatiny
- 200 ml smetany 33%
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 320 ml mléka a podélně rozkrojený 1 vanilkový lusk.
- 3. Vařte 3 minuty / 80 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přendejte stranou, přikryjte potravinovou fólií a nechte odležet 15 minut.
- 5. Do nádoby vložte metlu.
- 6. Přidejte 3 žloutky, 50 g cukru krupice, 20 g kukuřičného škrobu a 20 g mouky.
- 7. Šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
- 8. Vyjměte metlu a vložte míchací hák.
- 9. Přilijte připravené mléko a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Vyndejte vanilkový lusk a vložte 70 g bílé čokolády.
- 11. Míchejte 1,5 minuty / rychlost 2 (do rozpuštění čokolády).
- 12. Přendejte stranou do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte mírně zchladit.
- 13. Do nádoby vložte nože.
- 14. Přidejte 100 g másla.
- 15. Sekejte 30 sekund / rychlost 4.
- 16. Hladký krém vložte přikrytý do lednice a nechte vychladit.
- 17. Stranou nechte nabobtnat 2 plátky želatiny dle návodu.
- 18. Zahřejte 20 ml smetany a rozpusťte v ní nabobtnanou želatinu.
- 19. Do nádoby vložte metlu.
- 20. Přidejte 300 g crème fraîche a zbylých 180 ml smetany bez želatiny.
- 21. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.
- 22. Přidejte smetanu s rozpuštěnou želatinou.
- 23. Šlehejte 7 minut / rychlost 3.
- 24. Hotový krém spojte s krémem v lednici.
- 25. Šlehejte 15 sekund / rychlost 4.
- 26. Dortovou formu vyložte cukrářskými piškoty a přidejte 1/2 krému.
- 27. Proložte jednou vrstvou cukrářských piškotů.
- 28. Posypte nakrájeným ovocem a přidejte zbylý krém.
- 29. Vršek dortu posypte zbylým ovocem, květy a dekorujte dle vaší fantazie.
- 30. Hotovou Šarlotu nechte 4 hodiny chladit.