Slaní šneci

Slaní šneci

4 Stars
Slaní šneci

Suroviny

  • 1 balení rozváleného listového těsta  
  • 200 g slaniny  
  • 200 g čedaru  
  • vejce na potření  
  •  
  • OMÁČKA:  
  • 1 rajčatový protlak  
  • 1 plechovka drcených rajčat  
  • 1 cibule  
  • 3 lžíce olivového oleje  
  • 2 stroužky česneku  
  • 1/2 lžičky tymiánu  
  • 1/2 lžičky bazalky  
  • sůl, pepř dle chuti

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.  
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.  
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 8. Přidejte ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky bazalky, 1 rajčatový protlak a 1 plechovku drcených rajčat.  
  • 9. Vařte 3-5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Nechte vychladnout.  
  • 11. Vychladlou směsí potřete plát rozváleného listového těsta.  
  • 12. Položte plátky slaniny, zasypte sýrem a vše srolujte.  
  • 13. Krájejte na cca 2-3 cm kolečka.  
  • 14. Pokládejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.  
  • 15. Pečte do zlatova 170 ℃ .
Slaní šneci