Slaní šneci
6. úno
Leonardo 1 miska 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/slani-sneci/
Suroviny
- 1 balení rozváleného listového těsta
- 200 g slaniny
- 200 g čedaru
- vejce na potření
-
- OMÁČKA:
- 1 rajčatový protlak
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky bazalky
- sůl, pepř dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky bazalky, 1 rajčatový protlak a 1 plechovku drcených rajčat.
- 9. Vařte 3-5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Nechte vychladnout.
- 11. Vychladlou směsí potřete plát rozváleného listového těsta.
- 12. Položte plátky slaniny, zasypte sýrem a vše srolujte.
- 13. Krájejte na cca 2-3 cm kolečka.
- 14. Pokládejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.
- 15. Pečte do zlatova 170 ℃ .