Šoulet s hráškem

Šoulet s hráškem

4 Stars
Šoulet s hráškem

Suroviny

  • 300 g krup
  • 200 g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sádla
  • 1 lžička majoránky
  • 200 ml vody
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Kroupy namočte dle návodu na obalu.  
  • 2. Do nádoby vložte nože.  
  • 3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
  • 4. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 6. Přidejte lžíci sádla a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 2 stroužky česneku a 1 lžičku majoránky. 
  • 8. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Přidejte kroupy a zbytek ze 100 g sádla.  
  • 10. Podlijte 200 ml vody a vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. V případě potřeby podlijte vodou.  
  • 12. Přidejte 200 g hrášku a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 13. Dochuťte solí a pepřem.
Šoulet s hráškem