Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

4 Stars
Svatomartinské rohlíčky

Suroviny

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g změklého másla
  • 200 g smetany
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • vejce na potření
  • Náplň
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 bílek

Příslušenství

  • Metla

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte metlu.
  • 2.    Přidejte 200 g mletých ořechů, 200 g moučkového cukru a 1 bílek.
  • 3.    Šlehejte 15 sekund/ rychlost 2.
  • 4.    Náplň dejte stranou.
  • 5.    Do čisté nádoby vložte metlu.
  • 6.    Přidejte 500 g mouky, 250 g másla, 200 g smetany, 1 žloutek a špetku soli. 
  • 7.    Šlehejte 30 sekund/ rychlost 2. 
  • 8.    Prohněťte v rukou a dejte těsto na 30 minut do lednice.
  • 9.    Těsto rozdělte na tři díly. Jednotlivé díly rozválejte a rozkrojte na 12 stejných dílů.
  • 10.    Vložte náplň a zabalte do malých rohlíčků.
  • 11.    Přendejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na 20 min na 180 ℃
Svatomartinské rohlíčky