Svíčková na smetaně
6. úno
Leonardo 4 porce 200 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/svickova-na-smetane/
Suroviny
- 1 kg hovězího zadního, v pokojové teplotě
- 80 g špeku
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 menšího celeru
- 1 větší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml smetany
- 1 bobkový list
- 4 nové koření
- sůl, pepř
Příslušenství
- sestava na strouhání
- nože
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
- 2. Nastrouhejte oloupanou kořenovou zeleninu rychlostí 5 a odložte ji stranou.
- 3. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a nastrouhanou kořenovou zeleninu.
- 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Do masa vmasírujte sůl a pepř. Prošpikujte proužkami slaniny a vložte do pekáčku.
- 9. Zasypte zeleninou a přidejte koření. Pečte 2-3 hodiny na 180 ℃ .
- 10. Po upečení vyjměte maso a koření.
- 11. Do nádoby vložte nože. Vložte upečenou zeleninu spolu s výpekem.
- 12. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.
- 13. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 500 ml smetany.
- 14. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 15. Dochuťte solí či pepřem.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce