Svíčková na smetaně

4 Stars
Svíčková na smetaně

Suroviny

  • 1 kg hovězího zadního, v pokojové teplotě 
  • 80 g špeku 
  • 3 mrkve  
  • 2 petržele 
  • 1/2 menšího celeru 
  • 1 větší cibule 
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 500 ml smetany 
  • 1 bobkový list  
  • 4 nové koření  
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • sestava na strouhání 
  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
  • 2. Nastrouhejte oloupanou kořenovou zeleninu rychlostí 5 a odložte ji stranou.  
  • 3. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 6. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a nastrouhanou kořenovou zeleninu. 
  • 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Do masa vmasírujte sůl a pepř. Prošpikujte proužkami slaniny a vložte do pekáčku. 
  • 9. Zasypte zeleninou a přidejte koření. Pečte 2-3 hodiny na 180 ℃ . 
  • 10. Po upečení vyjměte maso a koření. 
  • 11. Do nádoby vložte nože. Vložte upečenou zeleninu spolu s výpekem.  
  • 12. Sekejte 20 sekund / rychlost 6. 
  • 13. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 500 ml smetany. 
  • 14. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 15. Dochuťte solí či pepřem.
Svíčková na smetaně