Thajská pikantní polévka

Thajská pikantní polévka

4 Stars
Thajská pikantní polévka

Suroviny

  • 1 l kuřecího vývaru 
  • 200 ml kokosového mléka 
  • 1–2 lžičky červené kari pasty 
  • špetka chilli 
  • zázvor dle chuti 
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 1 balení rýžových nudlí 
  • hrst koriandru 
  • 1 lžíce limetkové šťávy 
  • sůl, pepř dle chuti 

Příslušenství

  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte 3 lžíce oleje, 1-2 lžičky kari pasty a koření.  
  • 2. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 3. Podlijte 1 litrem vývaru. 
  • 4. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 5. Přidejte 200 ml kokosového mléka. 
  • 6. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Uvařte rýžové nudle dle návodu. 
  • 8. Podávejte s nudlemi a posypte nasekaným koriandrem.
Thajská pikantní polévka